fbpx

Der goldene Handschuh

Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke en intense film van het festival.

Hamburg, de jaren zeventig. Fritz Honka is een vaste bezoeker van Der goldene Handschuh, een bar waar de gasten hun dagen wegdrinken. Fritz pikt er regelmatig vrouwen op en zijn kroeggenoten weten niet dat hij ze thuis vermoordt en in stukken snijdt.

In recente films en series krijgen seriemoordenaars niet zelden een zekere mate van glamour en aantrekkelijkheid mee. Gelauwerde regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, In the Fade) pakt het heel anders aan; hij laat het leven van Fritz Honka tot in de kleinste details zien en daar is geen greintje glamour bij. De moorden zelf zijn schokkend en intens in hun gruwelijke details, waarbij de camera niet wegkijkt. Maar ook geeft de film met de kroegbezoekers een beeld van de verloren onderklasse van het naoorlogse Duitsland, mensen aan wie het Wirtschaftswunder volledig voorbij is gegaan. Een tour de force in al zijn verstikkende claustrofobie.

Lees hier waarom je volgens Chris Oosterom Der goldene Handschuh moet gaan kijken!

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Fatih Akin
Land Germany, France
Jaar 2018
Duur 115 min
Gesproken talen German, Greek
Ondertitels English
Cast Jonas Dassler, Marc Hosemann, Margarete Tiesel

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar