fbpx

Dogs Don’t Wear Pants

Een rouwende weduwnaar zoekt troost bij een meesteres in een mengeling van zwarte komedie en een bitterzoet soort van liefdesverhaal.

Vader Juha is lamgeslagen na het verlies van zijn vrouw. In een poging weer iets te kunnen voelen, maakt hij contact met meesteres Mona. In hun wekelijkse sessies wurgt ze hem, een ritueel dat de enige manier is waarop Juha zich nog verbonden kan voelen met zijn vrouw. Maar al snel neemt zijn obsessie een duistere wending. Zwarte komedie met in de kern een bitterzoet soort van liefdesverhaal.

Een dramafilm in een BDSM-omgeving plaatsen is een riskante keuze. Maar de regisseur weet de delicate misfit-romance tussen Juha en Mona perfect uit te balanceren– ze zoeken elkaars grenzen op en beginnen elkaar langzaam binnen te laten, waarbij ze beiden troost vinden in wat de ander hen kan bieden. Hoewel de scènes tussen Juha en Mona intens en gedenkwaardig zijn, blijf je medeleven voelen voor de man die letterlijk iets in zichzelf moet doden om opnieuw te kunnen beginnen. Het herstel van de emotionele band tussen Juha en zijn vervreemde tienerdochter Elli brengt emotionele warmte in een verhaal vol verdriet en extatische ontlading.

Info

Soort Feature Film
Regisseur J.p. Valkepää
Land Finland
Jaar 2019
Duur 105 min
Gesproken talen Finnish
Ondertitels English
Cast Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen