fbpx

Domestik

Van deze niet bloederige maar desondanks bloedstollende body horror uit Tsjechië zou zelfs David Cronenberg nog koude rillingen krijgen.

Ramon is geobsedeerd met het verkrijgen van een topconditie om zijn torenhoge wielrenambities waar te kunnen maken. Charlotte verlangt wanhopig naar een baby en is daar op haar eigen manier door geobsedeerd. Beiden gaan ze tot het uiterste om hun doel te bereiken en beiden riskeren ze daarbij hun fysieke en mentale gezondheid. 

In Domestik kan zelfs een piramidevormige zuurstoftent, met zijn semitransparante canvas en dreigend brommende generator, een bron van angst zijn. Nadat Ramon deze in hun slaapkamer heeft laten installeren groeien Charlotte en hij steeds verder uit elkaar, zich allebei terugtrekkend in hun eigen obsessies. De klinische, gestileerde aanpak van Domestik zorgt voor een hoogst ongemakkelijke kijkervaringenigszins vergelijkbaar met Haneke’s Der siebente Kontinent en Todd Haynes’ Safe, twee films waarin de personages ook op zelfvernietiging afstevenen. Als klap op de vuurpijl is er een ingenieus, beklemmend sound design dat de film nog huiveringwekkender maakt, tot aan de verwoestende finale aan toe.

 

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Adam Sedlák
Land Czech Republic, Slovakia
Jaar 2018
Duur 118 min
Gesproken talen Czech
Ondertitels English
Cast Jiří Konvalinka, Miroslav Hanuš, Tereza Hofová

Deze film doet mee aan de competitie voor Méliès d'argent

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar