fbpx

Dust Devil

In Richard Stanley's tweede film vloeien, tegen het overweldigende decor van de Namibische woestijn, moord en mystiek moeiteloos in elkaar over.

Namibië. Een jonge vrouw is op de vlucht voor haar echtgenoot als ze in de woestijn een lifter oppikt. Niet zomaar een verdwaalde wandelaar, maar de Dust Devil, een seriemoordende demon. Ondertussen volgt een politieman het door diens slachtoffers gevormde spoor. Maar hoe stop je een moordenaar van bovennatuurlijke herkomst? Moord en mystiek vloeien moeiteloos in elkaar over tegen het overweldigende decor van de Namibische woestijn.

Met Dust Devil keert Stanley, zelf geboren in Zuid-Afrika, min of meer terug naar zijn roots. Hij voelde zich duidelijk thuis in een wereld waarin het occulte nooit ver weg is, en het gevaar evenmin. Ook de politieke situatie – Zuid-Afrika had zich nog maar net van het Apartheidssysteem ontdaan – sijpelt hier en daar door. Stanley verbindt zijn fascinatie voor lokale mythes en rituelen met een visuele rijkdom die hij deels aan grote Europese voorbeelden ontleent, de meester van de Italiaanse western Sergio Leone voorop. De Dust Devil, Stanley’s versie van Leone’s Man with No Name, is de ultieme boeman van een hallucinante horrorfilm.

Info

Soort
Regisseur Richard Stanley
Land GB, Zuid-Afrika | UK, South Africa
Jaar 1992
Duur 87 min
Cast Robert John Burke, Chelsea Field, Zakes Mokae

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar