fbpx

Faults

Deprogrammeur neemt een jong sektelid onderhanden in een sinistere thriller die op sublieme wijze naar een huiveringwekkende finale zigzagt.

Na het opbouwen én weer kwijtraken van zijn reputatie als expert op het gebied van hersenspoeling en bezetenheid in sektes, verkeert Ansel op een dieptepunt. Hij wordt ingehuurd door de ouders van Claire, die zich aangesloten heeft bij een sekte die Faults heet. Ansel accepteert de deprogrammeerklus en sluit zichzelf en Claire op in een kamer.

Dit regiedebuut van Riley Stearns bestaat grotendeels uit twee acteurs in één hotelkamer. Dat vereist een ijzersterke regie, en Stearns stelt hierin niet teleur. Door een uitgerangeerde sekte-expert, die vecht voor erkenning en zijn honorarium nodig heeft, te plaatsen tegenover de jonge Claire, die zowel zelfvertrouwen als een diepe onzekerheid uitstraalt, creëert hij een verbaal slagveld, waarin geen van beiden het zich kan veroorloven om te verliezen. Een mooie toegevoegde laag aan het verhaal is dat de meester van het deprogrammeren gaandeweg zélf een soort sekteleider is geworden. Naast de twee uitstekende hoofdrolspelers wordt de film voortgestuwd door een scenario dat de kijkers in het ongewisse laat en blijft zigzaggen op weg naar zijn huiveringwekkende laatste twist.

 

Wat je misschien ook leuk vindt:

Info

Soort Feature Film
Onderdeel van Let's Talk About Sects
Regisseur Riley Stearns
Land USA
Jaar 2014
Duur 89 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Beth Grant, Leland Orser, Mary Elizabeth

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar