fbpx

Filmconcert: Aelita met Garland

Filmconcert met de Sovjet sci-fi Aelita (1924), met een live score van het Duits-Schotse elektro-akoestische duo Garland.

In deze Sovjet-sciencefictionfilm uit 1924 is Los een ingenieur die in Moskou woont en droomt van Aelita, die een totalitaire staat op Mars bestuurt. Hij bouwt een ruimteschip om haar op te zoeken en ze worden verliefd. Het stel krijgt echter te maken met een proletarische opstand om een USSR op Mars te stichten. Regisseur Jakov Protazanov maakte gebruik van een radicaal constructivistisch production design, met desoriënterende geometrische vormen.

Deze modernistische benadering vraagt om een gelijkgestemde score, iets wat bij het Duits-Schotse elektro-akoestische duo Garland zeker in goede handen is. Ze combineren moeiteloos analoge en digitale technologie met buitenopnames en akoestische instrumenten. Daarbij vormt een gedeelde interesse in muziek die op samples gebaseerd is en de onbeperkte mogelijkheden die het maken van meerdere versies van tracks in de dub-traditie biedt, de basis van hun samenwerking.

Dit voorjaar komt hun tweede album uit en dit is hun eerste filmproject.

Het filmconcert is tot stand gekomen in samenwerking met CineSonic.
Helaas is de Cinevillepas bij deze voorstelling niet geldig.

Filmconcert Aelita Garland Imagine Film Festival

 

Info

Soort Feature Film
Onderdeel van Things To Come
Regisseur Yakov Protazanov
Land Soviet Union
Jaar 1924
Duur 120 min
Gesproken talen Russian
Cast Igor Ilyinsky, Nikolai Tsereteli, Yuliya Solntseva

Het filmconcert is tot stand gekomen in samenwerking met CineSonic.

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar