fbpx

Hardware

In Richard Stanley's debuutfilm, een potpourri van dystopische sciencefiction-ingrediënten, gaat een killer robot over de rooie.

Ergens in de post-apocalyptische toekomst. Soldaat Moses koopt van een handelaar overblijfselen van een onttakelde robot. Het is een cadeau voor zijn vriendin Jill die van schroot sculpturen maakt. Wanneer de robot zichzelf weet te repareren en zich als moordmachine ontpopt, is niet alleen Jill haar leven niet meer zeker. Met zijn debuutfilm presenteert Richard Stanley een even heftige als grimmige potpourri van dystopische sciencefiction-ingrediënten.

Richard Stanley was begin twintig toen kersverse producent Palace Pictures een optie nam op zijn script, dat een boost moest geven aan de destijds zieltogende Britse genrefilm. Met een budget van minder dan een miljoen pond leverde de filmmaker vervolgens een debuut af dat, zoals de Britse filmrecensent Kim Newman vaststelde, al net zo’n allegaartje was als zijn killer robot, met Mad Max en The Terminator als evidente inspiratiebronnen. Maar de eigenheid van Stanley’s flamboyante stijl en talent voor claustrofobische horror vielen evenmin te ontkennen. ‘I’m moving punk from vinyl to film’, zei Stanley destijds zelf over het resultaat. Geen woord van gelogen.

Info

Soort
Regisseur Richard Stanley
Land GB | UK
Jaar 1990
Duur 94 min
Cast Dylan McDermott, Stacey Travis, John Lynch

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar