fbpx

Her Blue Sky

Voormalige geliefden worden herenigd in dit intrigerende geanimeerde liefdesverhaal dat tijdreizen inzet voor een magisch effect.

Tieners Akane en Shinnosuke zijn musici en verliefd. Als Akane’s ouders komen te overlijden, moet ze voor haar jongere zusje Aoi zorgen. Shinnosuke trekt naar Tokio om daar carrière te maken en de twee raken elkaar uit het oog. Dertien jaar later komt de beroemde zanger Dankichi naar de stad. Maar hij is niet alleen. Intrigerend liefdesverhaal zet tijdreizen in voor een magisch effect.

Regisseur Tatsuyuki Nagai, scenarist Mari Okada en character designer Masayoshi Tanaka maakten carrière met magisch-realistische jeugddrama’s en hun nieuwste samenwerking is daarin geen uitzondering. Ze nemen hun tijd om de drie belangrijkste personages, Akane, Aoi en Shinnosuke, aan ons voor te stellen en plukken daar de vruchten van in de tweede helft van deze anime, waarin spijt en tweede kansen de kern van het verhaal vormen. Niet dat Her Blue Sky alleen maar melodrama is: een komische noot en een vleugje Back to the Future houden de boel luchtig in een intrigerend liefdesverhaal dat je aan het denken zet over je eigen verleden en toekomstige zelf.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Tatsuyuki Nagai
Land Japan
Jaar 2019
Duur 106 min
Gesproken talen Japanese
Ondertitels English
Cast Rho Yoshioka, Ryô Yoshizawa, Atsumi Tanezaki