fbpx

I Trapped the Devil + Flytrap

De duivel zit gevangen in de kelder in een atmosferisch horrormysterie dat slim met de verwachtingen van de kijkers speelt.

Tijdens de kerstvakantie brengt Matt met zijn vrouw Karen een verrassingsbezoek aan zijn broer Steve, van wie hij vervreemd is. Er wacht hen echter geen warm welkom. Steve begroet ze argwanend en vertelt dan zijn geheim: hij houdt de duivel gevangen in zijn kelder.

Debuterend regisseur Josh Lobo speelt slim met de verwachtingen van de kijkers. Het is vanaf het begin af aan duidelijk dat Steve een gestoorde, misschien wel paranoïde, man is, die enorme moeite heeft met het voeren van een eenvoudig gesprek met zijn broer. Maar zodra het hoge woord eruit is dat hij iemand gevangen houdt in zijn kelder, beginnen de verhoudingen tussen Steve en het stel te verschuiven. In de visuele aanpak van de regisseur zijn de lichtjes van een enorme kerstboom vaak de enige verlichting in een scène, waardoor veel in het duister blijft. De muziek en omgevingsgeluiden versterken het creepy gevoel van dit atmosferische horrormysterie nog meer.

 

Met voorfilm:

Flytrap

Charles beklaagt zich bij de decaan van zijn universiteit over de rotzooi die zijn kamergenoot achterlaat en de leiding die daar maar niets tegen onderneemt. Verontrustende stream-of-consciousness met een steeds opgefoktere voice-over, die lijkt geïnspireerd door het werk van Edgar Allan Poe, laat de kijker steeds meer twijfelen of de echte troep niet ergens anders huist. 

Verenigde Staten | 2018 |7m
Regie | Connor Bland

Flytrap still Imagine

 

Vind je misschien ook leuk:

 

Info

Soort Feature Film
Regisseur Josh Lobo
Land USA
Jaar 2019
Duur 82 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Chris Sullivan, Jocelin Donahue, AJ Bowen, Susan Burke

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar