fbpx

In the Quarry

De echte horror schuilt in relaties in deze thriller over een driehoeksverhouding waarin de spanning samen met de temperatuur oploopt.

In een zinderend hete steengroeve in Uruguay komen Alicia, haar stadse vriend Bruno and twee jeugdvrienden samen om te barbecueën en te chillen. Alicia heeft echter een verhouding met een van haar oude vrienden en Bruno begint iets te vermoeden. Spanningen lopen op tussen de stadsjongen, de plattelandsjongen en het meisje ertussenin. De echte horror schuilt in relaties in deze thriller over een driehoeksverhouding.

In the Quarry gaat vakkundig om met zijn eenvoudige, menselijke premisse, waarbij op een zonnige dag aan het water in Uruguay zowel de spanning als de temperatuur oplopen. De hitte, het zweet, de toenemende onrust en de seksuele spanning op het scherm maken de film enorm tastbaar en sensueel. Het is een klein mechanisme met slechts vier hoofdpersonages en het is interessant te zien hoe de film je keuze voor de een of de ander beïnvloedt naarmate het verhaal vordert. Het duurt even voordat de horror losbarst, maar de échte horror schuilt dan ook in de intieme relaties tussen deze jonge mensen, knap vertolkt door de hoofdrolspelers.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Bernardo & Rafael Antonaccio
Land Uruguay
Jaar 2019
Duur 82 min
Cast Paula Silva, Augusto Gordillo, Rafael Beltrán, Luis Pazos