fbpx

Lake Michigan Monster

Monty Python meets Guy Maddin in een maffe, doe-het-zelf-monsterfilm boordevol liefde voor het ambacht van de stille film.

Nadat een zeemonster zijn vader aanviel en doodde tijdens een vistocht op Lake Michigan, zint kapitein Seafield op wraak. Hij stelt een team van specialisten samen en verzint plan na plan, maar alles mislukt. Wanneer de groep zich terugtrekt in een vuurtoren, komen onverwachte waarheden boven water. Monty Python meets Guy Maddin in een maffe, doe-het-zelf-monsterfilm boordevol liefde voor het ambacht van de stille film.

Deze doe-het-zelf-monsterfilm, met Ryland Tews als regisseur, producent en hoofdrolspeler, bevindt zich ergens tussen het absurdisme van Monty Python en het werk van Guy Maddin. Gefilmd in zwart-wit maakt de film gebruik van acteerstijlen, visuele trucs en special effects waar de liefde voor het vervlogen tijdperk van de stille film vanaf druipt. Langzaam maar zeker worden de locaties en beelden steeds mooier en de ideeën steeds maffer, met als hoogtepunt een prachtige onderwaterfinale. Tews maakt ongelooflijk goed gebruik van zijn zeer beperkte middelen en weet een werkelijk unieke wereld te creëren. Tegelijkertijd is dit ook een ode aan het bizarre, en dat de acteurs zich vol enthousiasme aan alle onzin overgeven, maakt het eindresultaat des te aanstekelijker.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Ryland Brickson Cole Tews
Land VS
Jaar 2018
Duur 78 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Ryland Tews, Erick West, Beulah Peters, Daniel Long