fbpx

Last Sunrise

Chinese sciencefictionfilm weet de perfecte balans te bewaren tussen persoonlijk verhaal en de ramp van een aarde die sterft nadat de zon is verdwenen.

In de nabije toekomst is de zon verdwenen en de aarde gedoemd te sterven. In de oneindige duisternis breekt chaos uit en zijn plunderingen en moorden aan de orde van de dag. De jonge astronoom Sun Yang en zijn buurvrouw Chen Mu vluchten naar een veilige plek, maar voor ze hun bestemming bereiken zal hun volharding tot het uiterste op de proef worden gesteld. Chinese sciencefictionfilm weet de perfecte balans te bewaren tussen persoonlijk verhaal en grootschalige ramp.

Deze Chinese bijdrage aan het einde-van-de-wereld-genre maakt slim gebruik van zijn bescheiden budget door zich voornamelijk te richten op de ontluikende relatie tussen de twee overlevenden. Hoewel van begin af aan duidelijk is hoe die relatie af zal lopen, zijn beide hoofdrolspelers sympathiek en aandoenlijk. Via hen krijgen we een duidelijk idee van wat ons te wachten staat: van de hebzucht van bedrijven tot plunderingen en geweld. Tussen al deze somberheid door laat regisseur Wen Ren steeds kleine lichtpuntjes zien: mensen die behulpzaam blijven, zelfs in de moeilijkste tijden. De aandacht voor detail en het genuanceerde beeld van een postapocalyptische wereld maken Last Sunrise tot een aangrijpende kijk op onze stervende beschaving. 

Info

Regisseur Wen Ren
Land China
Jaar 2019
Duur 103 min
Cast Sen Yang, Jue Zhang, Ran Zhang

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar