fbpx

Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist

William Friedkin blijkt een begenadigd verteller te zijn, vaak hilarisch, steeds gepassioneerd en scherpzinnig, en soms zelfs ontroerend.

Vier dagen lang sprak William Friedkin met Alexandre Philippe over The Exorcist. Over schilderijen, muziek, filmklassiekers en wat er allemaal op de set gebeurde. Uit meer dan dertig uur materiaal distilleerde Philippe een monoloog waaruit blijkt dat Friedkin een begenadigd verteller is, vaak hilarisch, steeds gepassioneerd en scherpzinnig, en soms zelfs flink ontroerend.

Voor deze film koos Alexandre Philippe voor een andere aanpak dan hij deed met 78/52 (Imagine 2017) en Memory (Imagine 2019). Hij volgde het voorbeeld van de beroemde Hitchcock/Truffaut-interviews. Vier dagen lang sprak hij met William Friedkin over The Exorcist. Die aanpak werpt zijn vruchten af als de lange dagen leiden tot diepgaande gesprekken over muziek, schilderijen en filmklassiekers. Zoals wel vaker illustreert Philippe het verhaal door de besproken schilderijen of filmfragmenten te tonen en naast de bijbehorende scènes of beelden uit The Exorcist te leggen. Hoewel zijn anekdotes vaak hilarisch zijn, vertelt Friedkin vooral gepassioneerd over de films die hem dierbaar zijn en op welke wijze ze hem hebben geïnspireerd.

Info

Regisseur Alexandre O. Philippe
Land VS
Jaar 2019
Duur 105 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Alexandre O. Philippe, -

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar