fbpx

Level Up

Programma met nieuwe games uit Nederland en Vlaanderen, met alle makers aanwezig

In Level Up presenteert Imagine voor het eerst een dwarsdoorsnede van de Nederlands/Vlaamse fantastische game. In een afwisselend zaalprogramma worden negen verschillende games gepresenteerd van beginnende tot ervaren game-developers. Van VR tot visual novel en van retrofuturisme tot Lovecraftiaans – Level Up toont de creativiteit van gamemakers in al haar facetten.

Gastheer en gespreksleider voor Level Up is Arjan Terpstra. Arjan was gamejournalist en schreef bijzondere boekwerken over games (o.a. Killzone Visual Design en The Art & Design of Final Fantasy XV). Recent ontwikkelde hij verhaal en script voor de nieuwe game van Little Chicken, Blaze Revolutions.

The Almost Gone

Je ontwaakt in je ouderlijk huis, maar waarom ben je hier, en waarom kan je niet weg? In The Almost Gone dwaal je van kamer naar kamer en moet je clues ontrafelen om te ontdekken wat er precies gebeurd is. Onze zuiderburen van Happy Volcano weten met hun fraaie artwork en heldere interface de speler meteen hun game in te trekken. Het verhaal doet vervolgens de rest…

België | 2019 | Happy Volcano

Charlie Ticklefingers

Een bloedstollende achtervolging waarin de speler moet wegvluchten van een psychopathische moordenaar – dat klinkt als een ultieme Imagine-game. En dat is het ook, want deze VR-ervaring is speciaal voor Imagine 2019 ontwikkeld. Fans van horror en slashers kunnen nu zelf de uitdaging aangaan; kan je ontsnappen of word je een volgend slachtoffer? De kamers waar je virtueel doorheen rent, bieden diverse uitdagingen zoals hoogtevreesmomenten, krappe gangetjes en mogelijkheden om je te verstoppen. Niet voor bange bezoekers… Let op: deze game is ook op andere dagen te spelen!

Nederland | 2019 | Gijs Bazelmans / Daan Kools

Games van studenten HKU

Derdejaars studenten HKU ontwikkelen games, speciaal voor Imagine 2019. Tijdens het festival is een eerste prototype te spelen, dat mede op basis van de ervaringen op het festival daarna verder ontwikkeld gaat worden. Speel de games dus op de trappen van Eye en laat de studenten weten wat je vindt! Let op: deze games zijn ook nog tijdens de rest van het festival te spelen!

Nederland | 2019 | Charona Poeran, Brechje de Klein, Sarah Steenhuis, Steven Vis, Jurgen Felipa, Christopher v.d. kieft, Stijn Koning, Lennert Koppe, Bauke Hoekstra

Ghost on the Shore

Belgische studio Like Charlie komt na hun succesvolle walking sim Marie’s Room met een nieuw project. In Ghost on the Shore komt hoofdpersoon Riley met haar bootje bij toeval terecht op de afgelegen, verlaten Rogue Islands. Wanneer ze daar Josh ontmoet, een geest die al 200 jaar dood is, raakt ze geïntrigeerd door de historie van het eiland. Door het ontdekken en verzamelen van voorwerpen en locaties leg je als speler de mysteries bloot, en keuzemogelijkheden in dialoog versterken het gevoel van een persoonlijke ontdekkingsreis. De game heeft bovendien een sterke eigen visuele stijl.

België | 2019 | Like Charlie

Peer to Peer

VR-experiment waarin de speler in een vreemde wereld ontwaakt die soms echt lijkt, maar af en toe net iets te ver van de werkelijkheid afwijkt. Door zich voort te bewegen maakt de speler keuzes en wordt hij/zij steeds een beetje meer geconfronteerd met zijn/haar sociale gedrag – met veranderingen in de eigen verschijning als gevolg. Een sociaal experiment maar met een onmiskenbaar genre-randje, geïnspireerd door klassieke games zoals de Stanley Parable.

Nederland | 2018 | Esther de Bruijn / Alyster

Photopsia: The Girl That Saw Stars

Photopsia is een visual novel, een genre dat voorheen vooral in Azië populair was, maar de laatste jaren ook steeds vaker ontwikkeld en gespeeld wordt daarbuiten. Visual novels hebben relatief weinig gameplay maar voelen onmiskenbaar interactief, omdat de speler door verhaal en ruimtes moet klikken en soms keuzes maakt. Zo ook in Photopsia, een licht horror-verhaal over Iris, die lijdt aan fotopsie (sterretjes en lichtflitsen zien). De game begon als eindexamenproject en heeft een heel duidelijk persoonlijk signatuur.

Nederland | 2018 | Masha Loutanina

Reggie, His Cousin, Two Scientists and Most Likely the End of the World

In deze cartoony 2D-platformer speel je als Reggie, die uit de 16000ste eeuw komt en als speciale kracht heeft dat hij de zwaartekracht kan beïnvloeden. Hoewel de game nog in ontwikkeling is, wordt ons een plot beloofd waarin Isaac Newton, dinosauriërs en een universiteit voor kabouters figureren. De gameplay-levels in de demo zien er alvast fris en lekker speelbaar uit. Een veelbelovend project van een klein team ontwikkelaars.

Nederland | 2019 | Degoma

Retro Rockets

Een retro-futuristische multiplayer-game waarin vier spelers het tegen elkaar opnemen. Drie retronauten repareren samen een ruimtestation, terwijl Destructo probeert ze een voor een uit te schakelen. De game is visueel geïnspireerd door de jaren zeventig, dus denk foute patroontjes en disco, maar dan in de ruimte!

Nederland | 2019 | Emissive Games

The Seminary of Sight

Speel als een jonge priesteres die haar god volgt door tijd en ruimte in deze first-person cosmic horror-game geïnspireerd door het werk van H.P. Lovecraft. De game is nog stevig in ontwikkeling, maar verhaal en concept art smaken naar meer. Een ambitieus project vol visuele overdaad dat zonder twijfel veel Imagine-bezoekers zal aanspreken.

Nederland | 2019 | Disillusion

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Game
Onderdeel van New Stories in Gaming & VR
Gesproken talen Dutch

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar