fbpx

Maniac Cop

Late jaren tachtig-slasher heeft niet alleen het groteske smoelwerk van zijn psychopaat mee, maar ook het ruige New York van voor de gentrificatie.

New York wordt onveilig gemaakt door een politieagent die links en rechts mensen vermoordt. De verdenking valt in eerste instantie op Jack Forrest (Bruce Campbell), die zijn onschuld moet bewijzen én de echte maniak te pakken moet zien te krijgen.

‘You have the right to remain silent… forever’, luidt de pakkende slogan op de poster van Maniac Cop. Met een scenario van Larry Cohen, dat zich als een soort negatief van dat van Robocop (1987) ontpopt, zoekt regisseur Lustig weer de gevaarlijke, duistere plekken van New York op, al ligt het realiteitsgehalte ditmaal een stuk lager dan in het geval van Maniac (1980) en de wraakfilm Vigilante (1982). Voor een slasher bevat de film trouwens uitzonderlijk veel actie, maar de maniac cop is dan ook een bovennatuurlijke figuur die nekken breekt als luciferhoutjes. En Campbell in een min of meer serieuze rol? Welke Ash-fan had dat achter de acteur gezocht!

Tijdens Imagine geeft regisseur William Lustig een careertalk:

Info

Soort Feature Film
Onderdeel van Slash-o-Rama
Regisseur William Lustig
Land USA
Jaar 1988
Duur 85 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Bruce Campbell, Laurene Landon, Tom Atkins

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar