fbpx

Manson and More – Killer Cults and Cult Movies

Schrijver Ian Cooper verdiept zich al vele jaren in alles dat ooit geproduceerd is op het gebied van de Manson-moorden, resulterend in het ultieme Manson Family-mediaboek: The Manson Family on Film and Television.

Je vraagt je toch af – waar zouden goedkope exploitatieproducenten begin jaren zeventig geweest zijn zonder Charles Manson? – Trash Film Guru (2013)

Schrijver Ian Cooper verdiept zich al vele jaren in alles dat ooit geproduceerd is op het gebied van de Manson-moorden, resulterend in het ultieme Manson Family-mediaboek: The Manson Family on Film and Television. In 2019, vijftig jaar na de moorden, is Cooper bij Imagine te gast voor een lezing over de blijvende invloed van The Manson Family en andere ‘killer cults’, zoals Jonestown en Heaven’s Gate, op (genre)films. Dit varieert van de klassieke jaren 70 ‘mansonploitation’ (Sweet Savior, The Cult), documentaires (Manson) en televisie (Helter Skelter), tot recentere producties als The Invitation, Charlie Says en The Endless. De lezing zal gaan over de opkomst van alternatieve religies en sektes in het Californië van de jaren 60, en hoe hun gruwelijke en veelbesproken misdaden The Manson Family en vooral haar charismatische leider tot beroemdheden maakten.

In samenwerking met Miskatonic Institute, Londen.

Daarna vertoond:

Meer sektes:

Info

Soort Talk
Onderdeel van Let's Talk About Sects
Gesproken talen English
Spreker Ian Cooper

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar