fbpx

Mission to Mars

Vermogende ondernemers Elon Musk en Jeff Bezos werken hard aan commerciële reizen naar Mars, waarbij het vooruitzicht een permanente vestiging op de rode planeet is. Maar hoe realistisch zijn die plannen werkelijk?

Dat is een vraag die op Imagine wordt besproken met ruimtevaardeskundige, en oprichter van Eye on Orbit, Erik Laan. Benieuwd hoe het echt voelt om de stap naar Mars te maken? Reis af naar de rode planeet via een VR-ervaring!

Na de lezing worden twee sciencefiction films vertoont. Aniara, over een ruimteschip dat een verwoeste aarde achterlaat en naar mars vertrekt & Prospects; waarin vader en dochter vertrekken naar een door aliens bewoonde maan op zoek naar edelstenen.

Over Erik Laan

“Ik ben geïnteresseerd in alles wat met de ruimte te maken heeft. Ik geloof dat de toekomst van de mensheid bestemd is om uit te breiden naar het zonnestelsel en de kosmos. Professioneel ben ik een technische specialist in satellietladingen van optische wetenschapstuigen met systeemtechnische ervaring op het gebied van ruimtematige robotica en microzwaartekracht & in-situ exploratiepayloads. Mijn technische specialiteiten zijn Space Systems Engineering, d.w.z. de Science / User / Mission-vereisten voor systeemvereisten voor het testen / analyseren van de definitie van flowdown en wetenschappelijke data-analyse. Ik ben diep intiem met wat er gaande is in de wereldwijde ruimtevaartindustrie. Alle intelligentie die ik verzamel, wordt ingevoerd in mijn toekomstige intelligence-missies intelligence-database. Ik geniet echt van een leuk publiek dat graag meer te weten wil komen over de ruimte en al zijn dimensies.” (http://www.eyeonorbit.com/)Films:

Zelf ook dieper het universum induiken?

Info

Soort Talk
Onderdeel van Things To Come
Gesproken talen English
Spreker Erik Laan

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar