fbpx

O Beautiful Night

Een jonge muzikant gaat op stap met de Dood in macaber en bloedmooi sprookje, boordevol met originele vondsten en humor.

Juri is een jonge muzikant die bang is om te sterven. Op een avond ontmoet hij een man die beweert dat hij de Dood zelf is. Hij waarschuwt Juri dat hij die avond gaat sterven en neemt hem mee de nacht in. Daar raakt Juri gefascineerd door de mysterieuze Nina. 

De debuutfilm van de Berlijnse illustrator en regisseur Xavier Böhm is een lekker dwarse variant op de buddy-film, waarin de schuchtere Juri langzaam ontdooit. Dat mag ook wel in een nacht die hem langs een go-kartbaan, een peepshow, een opiumhol en de winkel van een Koreaanse heks voert. De nachtelijke omgeving is gehuld in neonlicht en met de fantastische soundtrack wordt de tocht van het drietal een magische trip. Prachtige illustraties van bloemen in verschillende fasen van bloei en verval scheiden de diverse episoden. Maar misschien wel de grootste troef van de film is Marko Mandic als de Dood – tegelijk verleidelijk, vilein en begiftigd met sardonische humor. Het is een personage met wie je zelf ook wel een nachtje zou willen doorbrengen.  

 

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Xaver Xylophon
Land Germany
Jaar 2019
Duur 89 min
Gesproken talen German
Ondertitels English
Cast Marko Mandic, Noah Saavedra, Vanessa Loibl

Deze film doet mee aan de competitie voor Méliès d'argent

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar