fbpx

One Cut of the Dead (Kamera o tomeru na!)

Japanse zombiekomedie is niet alleen hilarisch, maar zet met zijn dubbele bodems de kijker ook geraffineerd op het verkeerde been.

In een verlaten fabriekscomplex vinden de opnamen plaats voor een low-budget zombiefilm. Plotseling worden cast en crew overvallen door een horde echte zombies. Alleen de regisseur houdt het hoofd koel. Sterker: hij blijft enthousiast doordraaien, terwijl de ondoden een bloedbad aanrichten.

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’, luidt een beroemde tegeltjeswijsheid van voetballegende Johan Cruyff. Dit geldt in het bijzonder voor One Cut of the Dead, dat zich aanvankelijk presenteert als een in één take (‘one cut’) gedraaide zombiefilm. En niet zo’n beste ook. Zo lijken de acteurs annex slachtoffers, zelfs in het aangezicht van de dood, steeds net de verkeerde toon aan te slaan. Maar dat alles is onderdeel van het masterplan van de echte regisseur, Shin’ichirô Ueda, die met zijn briljante meta-komedie óók eer betoont aan filmmakers die een gebrek aan geld en talent ruimschoots compenseren met enthousiasme.

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Shinichiro Ueda
Land Japan
Jaar 2018
Duur 96 min
Gesproken talen Japanese
Ondertitels English
Cast Harumi Shuhama, Mao, Takayuki Hamatsu

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar