fbpx

Panel: Worldbuilding in Space

In dit panel laten we filmmakers en gamedesigners met elkaar in gesprek gaan over hoe zij 'space' in hun werk verbeelden.

Hoe bouw je ‘de ruimte’ in woord en beeld? Het scifigenre is alomtegenwoordig op Imagine 2019, niet alleen in film maar ook in games. In dit panel laten we filmmakers en gamedesigners met elkaar in gesprek gaan over hoe zij space in hun werk verbeelden.

Rianne Haak maakte een eindexamenfilm waarin ze met weinig geld op een creatieve manier een ruimteschip verbeeldde, net zoals de makers van de film Aniara, die hun ruimteschip op een wel heel unieke manier inrichtten.

Lennart Sas van gamedeveloper Triumph Studios licht toe hoe zij in Age of WondersPlanetfall een volledige nieuwe wereld moesten ontwerpen, waarin de speler is staat is om ook zelf verder te bouwen.

Scenarioschrijfster Anne Toole beschreef werelden en hun bewoners in games zoals Stargate SG-1The Witcher en Horizon Zero Dawn. In hun gesprek duiden ze hun werk, en uiteraard is er meer dan genoeg ruimte voor vragen vanuit het publiek. 

Met voorafgaand:

Info

Soort Talk
Onderdeel van Imagine NL
Sprekers Rianne Haak, Lennart Sas, Anne Toole, Matthijs Bockting

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar