fbpx

Pledge + Concrete

Drie eerstejaarsstudenten ontdekken de duistere kant van een studentenvereniging in een naar horrorfilmpje dat ontgroening naar nieuwe dieptes brengt.

David, Ethan en Justin zijn nerdy eerstejaarsstudenten die lid willen worden van elke studentenvereniging die hen wil hebben. Na door meerdere verenigingen te zijn afgepoeierd, nodigt de aantrekkelijke Rachel ze uit voor een wild feest in een afgelegen landhuis. Als ze de volgende dag terugkomen om de belofte af te leggen, ontdekken de vrienden een heel andere kant van de vereniging.

Alles werkt binnen de eenvoudige opzet van deze film. De opbouw, de personages, de horror en de ontknoping – het is allemaal heel goed gedaan. Onze drie ‘helden’ hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en zelfs de slechteriken krijgen individuele trekjes; de schijnbaar vriendelijke, de sadist (met een vleugje Bruce Campbell-achtige meligheid) en degene met de vlotte babbel, tevens de leider van de groep. Natuurlijk is het allemaal al eens eerder gedaan, maar desondanks weten ze te overtuigen. De film brengt ontgroening naar nieuwe dieptes en speelt in op de grootste angsten en illusies die de meeste buitenstaanders hebben over dit soort praktijken. En dan is er altijd nog die laatste twist. 

*met een CJP-pas mag je naar deze film gratis iemand meenemen! Reserveer 2 tickets voor de prijs van 1 en laat bij het afhalen aan de ticketbalie jouw CJP-pas zien. 

 

Met voorfilm:

Concrete

Een backpacker met bizarre groeistuipen gaat een reusachtig betonnen bouwwerk binnen. Daar ziet hij een vos die zich soepel over de wanden beweegt. Betoverende animatie zet in een korte tijd een prachtige wereld op en biedt als bonus de brutalistische architectuur van het bouwwerk als imponerend decor.  

Zwitserland | 2018 | 8m
Regie | Pirmin Bieri

Concrete still Imagine

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Daniel Robbins
Land USA
Jaar 2018
Duur 77 min
Gesproken talen English
Ondertitels Dutch
Cast Phillip Andre Botello, Zachery Byrd, Zack Weiner

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar