fbpx

Prospect

Combinatie van ruimtewestern en coming-of-age-film schittert met zijn coole design en een sterke tieneractrice in de hoofdrol.

Cee en haar vader Damon wonen samen op een ruimteschip en zijn onderweg naar een groene planeet om edelstenen te delven. Wanneer hun schip neerstort en er kapers op de kust blijken te zijn, moet Cee het heft in eigen handen nemen.

Al vanaf het allereerste shot is het duidelijk dat de regisseurs lef hebben: een jong meisje luistert naar J-pop van een andere planeet op een vintage ogende koptelefoon, terwijl ze uit het raam naar drie passerende bloedkleurige manen staart. Als er uitgezoomd wordt blijkt ze in deep space te zijn, alleen in een krakkemikkig ruimteschip. Prospect blijft de hele film door trouw aan deze coole mix van levensechtheid en sciencefiction en brengt de personages op een ongecompliceerde, realistische manier tot leven. Hoewel het verhaal vooral om de verhouding tussen Cee, haar vader, en de rivaliserende schatjager Ezra draait, komen we gaandeweg genoeg te weten over een wereld vol ongelijkheid en Grote Migraties die debet zijn aan de in de film geschetste situatie.

 

 

Meer over ruimtereizen?

Info

Soort Feature Film
Onderdeel van Things To Come
Regisseur Zeek Earl
Land USA
Jaar 2018
Duur 97 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Jay Duplass, Pedro Pascal, Sophie Thatcher

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar