fbpx

Sator

Sluipt er echt een monster rond Adams hut? Met een mengeling van folkloristische horror en Lynchiaans surrealisme houdt Sator je in twijfel tot het allerlaatste moment…

Adam leidt een teruggetrokken bestaan in een huisje in het bos. De verhalen van zijn grootmoeder over een bovennatuurlijk wezen, Sator, brachten hem ertoe een ‘deercam’ voor zijn huis te installeren. Bestaat het gevreesde monster echt of wordt Adam slechts steeds paranoïder? Blair Witch-achtige folkloristische horror vermengd met Lynchiaans surrealisme zorgt gegarandeerd voor kippenvel.

Voor regisseur Jordan Graham was zijn derde speelfilm min of meer een eenmansoperatie, tot het eigenhandig bouwen van de boshut van het hoofdpersonage aan toe! Het verhaal wordt bewust ongrijpbaar gehouden, met een ‘hier en nu’ dat samenvloeit met flashbacks en gebeurtenissen die uit het niets lijken te komen. Niet alleen weerspiegelt dit Adams wazige gemoedstoestand, het houdt het publiek ook in spanning. Een bijzondere rol is weggelegd voor een sound design dat bijdraagt aan de algehele akeligheid van de film: geen muziek, maar verschillende lagen realistische geluiden, zoals krakende deuren, radiostemmen en gefluister in Adams hoofd. Sator houdt je in zijn ban tot het allerlaatste moment… en ook daarna nog.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Jordan Graham
Land VS
Jaar 2019
Duur 85 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Gabriel Nicholson, Michael Daniel, Rachel Johnson