fbpx

School’s Out (L’heure de la sortie)

Intense psychologische thriller kaart ook actuele sociale en mondiale kwesties aan.

Pierre vervangt een highschoolleraar die tijdens de les zelfmoord heeft gepleegd. De leerlingen zijn stuk voor stuk briljant en zelfingenomen, maar zes van hen lijken wel erg afwijzend tegenover Pierre’s autoriteit te staan. Zowel geïntrigeerd als ontdaan door hun vreemde gedrag begint hij ze te bespieden en vindt alarmerend bewijs dat zijn zorgen terecht waren

De Franse thriller School’s Out begint als een schooldrama met een vrij realistisch verhaalToch is de film met zijn zorgvuldige opbouw naar een verontrustende ontknoping een uitermate ongemakkelijke kijkervaring. Het gedrag van de hoogbegaafde kinderen is huiveringwekkend, alsof ze nakomelingen zijn van de buitenaardse kinderen in Village of the Damned. Vooral actrice Luana Bajrami is erg goed en eng als Apolline, het meisje dat Pierre het meest dwars zit. School’s Out balanceert soms op het randje van horror en fantasy, en ook al voert de psychologie de boventoon, de film is niet bang om ook bredere sociale en zelfs mondiale kwesties aan te kaarten.

*met een CJP-pas mag je naar deze film gratis iemand meenemen! Reserveer 2 tickets voor de prijs van 1 en laat bij het afhalen aan de ticketbalie jouw CJP-pas zien. 

 

 

Misschien ook iets voor jou:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Sébastien Marnier
Land France
Jaar 2018
Duur 103 min
Gesproken talen French
Ondertitels English
Cast Laurent Lafitte, Emmanuelle Bercot, Luàna Bajrami

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar