fbpx

Sea Fever

Een vissersboot loopt vast op een onbekend object in een zorgvuldig opgebouwde horrorfilm die tevens een ode is aan de dingen die we nooit volledig zullen begrijpen.

Verlegen bioloog Siobhan sluit zich aan bij de bemanning van een vissersboot om research te doen op de Atlantische Oceaan. Voor de rest van de bemanningsleden is haar rode haar een slecht voorteken. Eenmaal onderweg komt het schip vast te zitten aan een object onder water, en als Siobhan erheen duikt ontdekt ze iets diep verontrustends. Zorgvuldig opgebouwde horrorfilm is ook een ode aan de dingen wie die nooit volledig zullen begrijpen.

Regisseur Neasa Hardiman maakt geen geheim van zijn inspiratiebronnen voor Sea Fever en geen van de afzonderlijke bouwstenen ervan zijn radicaal vernieuwend. Maar waar Hardiman en cinematograaf Ruairí O’Brien erg goed in zijn, is het overtuigend creëren van het gevoel van een plek en een sfeer van dreiging. Het schip, de locatie en de diversiteit van de bemanning voelen 100 % authentiek, wat het verhaal stevig in het hier en nu plaatst. De claustrofobie slaat eigenlijk al toe op het moment dat Siobhan aan boord komt, en gezien vanuit het oogpunt van de wetenschapper begrijp je haar fascinatie met wat de boot op zijn plek houdt meteen. Zo bekeken is de film ook een ode aan de wetenschap en de dingen die we nooit volledig zullen begrijpen.

Info

Soort Feature Film Online
Regisseur Neasa Hardiman
Land Groot-Brittannië
Jaar 2019
Duur 89 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Connie Nielsen, Hermione Corfield, Dougray Scott, Ardalan Esmaili

Tickets

7 Sep 17:00 - 9 Sep 23:59
Imagine Rewind Online