fbpx

Secrets of Superhero Science

Superhelden hebben verschillende superkrachten. Maar welke zijn wetenschappelijk gemotiveerd? Wetenschapper Barry Fitzgerald vertelt je er alles over.

Superhelden beschikken over allerlei superkrachten om de wereld te redden. Maar welke van die superkrachten zijn wetenschappelijk gemotiveerd en met de huidige technologie ook al mogelijk? Barry Fitzgerald, onderzoeker aan de TU Delft en auteur van Secrets of Superhero Science vertelt over de genetische manipulatie van de X-Men, het geavanceerde zicht van Hawkeye en de wetenschap achter de spinnenzijde waarvan Spider-Man gebruik maakt. Aansluitend wordt een superheldenfilm getoond die je gezien móet hebben

Over Barry Fitzgerald
Barry W. Fitzgerald is een natuurkundige, een wetenschapper, en een superhelden fanaat. Naast zijn werk als wetenschappelijk onderzoeker op gebieden zoals verwerking van biomassa, is Barry zeer actief op het gebied van wetenschappelijke communicatie en hulpverlening. Hij heeft honderden lezingen gegeven over superhelden op evenementen als Dutch Comic Con, het International Film Festival Rotterdam, Delft International Festival of Technology, La Futura Shanghai, de American Physical Society Meeting in Los Angeles en het Galway International Arts Festival.

Barry is ook de auteur van twee populaire wetenschappelijke boeken – Secrets of Superhero Science and Secret Science of Santa Claus. Daarnaast publiceerde hij een aantal wetenschappelijke artikelen over innovatieve methoden die communicatie en lesgeven met behulp van superhelden kunnen aanpakken. Hij is ook de oprichter en hoofdredacteur van het open access-tijdschrift Superhero Science and Technology, dat is gevestigd aan de TU Delft.

Hij heeft de film Avengers: Infinity War 2018 meer dan 40 keer gezien en zijn superkracht zal altijd een goed bewaard geheim blijven.

(Foto credits: Bart van Overbeeke)


Gevolgd door: 

Misschien vind je dit ook leuk:

 

Info

Soort Talk
Onderdeel van Things To Come
Gesproken talen English
Spreker Barry Fitzgerald

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar