fbpx

Sleepless Beauty

Een ontvoerde jonge vrouw wordt blootgesteld aan psychologische marteling in deze snoeiharde Russische thriller met een verrassende surrealistische twist.

Mila, een Russische lerares Engels, wordt – na al enige tijd met bewakingscamera’s te zijn gevolgd – ontvoerd en komt bij in een afgesloten ruimte van een verlaten fabriekscomplex. Tijdens de komende dagen zal ze worden onderworpen aan een sadistisch experiment, waarbij ze mentaal volledig wordt afgebroken. Een onverwacht uitstapje naar virtual reality geeft deze snoeiharde Russische thriller een verrassende surrealistische twist.

Van regisseur Pavel Khvaleev vertoonde Imagine in 2015 de film die al even mysterieus was als zijn titel: III. Dit jaar is hij terug met Sleepless Beauty, een film waarvan de plot aanvankelijk doet denken aan Saw. Maar Mila’s situatie is zo mogelijk nog uitzichtlozer dan die van de gevangenen uit de Amerikaanse tegenhanger. En dan is er de verschrikking waaraan Mila elke nacht, wanneer ze urenlang een VR-bril moet dragen, wordt blootgesteld. Wát ze ziet? Dat gaan we uiteraard niet verklappen. Maar reken op een zenuwslopende, visueel overdonderende achtbaanrit. Sleepless Beauty is horror op z’n rauwst.

Info

Soort Feature Film Online
Regisseur Pavel Khvaleev
Land Rusland
Jaar 2020
Duur 85 min
Gesproken talen Russian
Ondertitels English
Cast Polina Davydova, Evgeniy Gagarin, Sergey Topkov

Tickets

7 Sep 17:00 - 9 Sep 23:59
Imagine Online Rewind