fbpx

Sputnik

Ergens tijdens de Koude Oorlog stort een Sovjet-ruimteschip neer. Maar de commandant is niet de enige overlevende in deze meeslepende Russische film.

Ergens tijdens de Koude Oorlog stort een Sovjet-ruimteschip neer. Maar de commandant is niet de enige overlevende in deze meeslepende Russische film.

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog stort een Sovjet-ruimteschip neer na een mislukte missie. Als een Russische psychologe wordt ingeschakeld om de geestelijke toestand van de commandant te evalueren, blijkt er voor de landing iets gevaarlijks in hem gekropen te zijn. Deze meeslepende, visueel indrukwekkende Russische sciencefictionfilm is een ware traktatie voor de liefhebbers van Sovjet-complottheorieën!

Sputnik vinkt alle hokjes van het Sovjet-tijdperk aan: van het strikte leger en de bureaucratie tot een afgelegen setting waar de machthebbers ongestoord hun gang kunnen gaan. Na de sessies van de psychologe met de getraumatiseerde kosmonaut in de openingsscènes komt de film snel op gang, en zodra duidelijk wordt wat er echt gebeurd is met de commandant worden nog een paar versnellingen bijgeschakeld. De ene ontdekking volgt de andere, waardoor de slechteriken echt slecht worden en onze heldin al haar morele kracht nodig heeft. Een meeslepende, visueel indrukwekkende Russische sciencefictionfilm, die ook een ware traktatie is voor iedereen met een voorliefde voor uitzinnige Sovjet-complottheorieën.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Egor Abramenko
Land Rusland | Russia
Jaar 2020
Duur 113 min
Cast Oksana Akinshina, Fedor Bondarchuk, Pyotr Fyodorov

Tickets

Nog geen data en tickets beschikbaar