fbpx

Swallow

Een eenzame vrouw begint allerlei voorwerpen op te eten in dit strak gestileerde mysterie met een verontrustende kijk op verveling.

Hunter woont in een mooi, groot huis met haar rijke man Richie. Omdat Richie een drukke baan heeft, brengt ze lange dagen alleen door. Op een dag pakt ze een klein voorwerp op en slikt het door. Haar nieuwe hobby loopt al snel uit de hand en zowel Hunter als Richie lijken niet in staat het te stoppen. Strak gestileerd mysterie met een verontrustende kijk op verveling.

In zijn eerste speelfilm creëert regisseur Carlo Mirabella-Davis een sprookjesachtige sfeer, met het huis als een soort kasteel van Blauwbaard. Maar het onderwerp is een stuk duisterder en hij deinst er ook niet voor terug dit in het extreme te trekken. Terwijl Richie een zwakke en berekenende echtgenoot is en zijn ouders de schoonfamilie from hell zijn, is het Haley Bennetts fenomenale rol als Hunter die de film zijn emotionele kracht geeft. Ze speelt een vrouw die zichzelf voedt met objecten van uiteenlopende texturen, vormen en afmetingen om de lethargie te bevechten. Hoe meer druk er op haar wordt uitgeoefend om haar eigen wil en persoonlijkheid af te zweren, hoe groter haar behoefte om te blijven slikken en daar de kracht uit te putten om voor zichzelf op te komen.

Info

Soort
Regisseur Carlo Mirabella-Davis
Land VS, Frankrijk | USA France
Jaar 2019
Duur 94 min
Cast Haley Bennett, Austin Stowell, Denis O’Hare, Elizabeth Marvel

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar