fbpx

The Last Wave

Peter Weirs mysterieuze, in Aboriginal-mystiek ondergedompelde thriller loopt opvallend vooruit op onze huidige zorgen over klimaatverandering.

Terwijl Sidney geteisterd wordt door verontrustende weersverschijnselen, neemt advocaat David Burton de zaak op zich van vijf Aboriginals die beschuldigd worden van de moord op een zesde. Nadat een van de verdachten hem in zijn dromen heeft bezocht, wacht Burton een spirituele ervaring die tot een onthutsende conclusie leidt. Mysterieuze, mystieke thriller loopt opvallend vooruit op onze huidige zorgen over klimaatverandering.

Twee jaar na zijn doorbraak met Picnic at Hanging Rock maakte de Australiër Peter Weir opnieuw indruk met een al even mysterieuze en zo mogelijk nog duisterder film waarin een advocaat tijdens een rechtszaak in de ban raakt van visoenen van een apocalyptische gebeurtenis. Die laatste lijkt zich al in het begin van de film aan te kondigen wanneer Sidney letterlijk wordt overspoeld door onverklaarbare regen- en hagelbuien. In een interview waarschuwde Weir: ‘We denken dat we de natuur onder controle hebben, dat rampen altijd gebeuren in derdewereldlanden. Ik denk dat we iets kwijt zijn: angst voor de natuur.’ Een boodschap die actueler is dan ooit.

Info

Soort
Regisseur Peter Weir
Land Australië | Australia
Jaar 1977
Duur 106 min
Cast Richard Chamberlain, David Gulpilil, Olivia Hamnett

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar