fbpx

The Mortuary Collection

Schitterend vormgegeven anthologiefilm met het venijn in de staart combineert traditie met knipoog én knap gedoseerde gore.

Het lijkt geen al te aantrekkelijk baantje: assistent in een lijkenhuis. Maar voor Sam vormt de sinistere beheerder, Montgomery Dark, noch het duistere Victoriaanse pand waar zijn onderneming is gevestigd, een beletsel. Sterker: ze is gek op gruwelverhalen. Heeft hij er niet een paar in voorraad? Schitterend vormgegeven anthologiefilm met het venijn in de staart combineert traditie met knipoog én knap gedoseerde gore.

Geen lastiger genre dan de anthologiefilm, die een vernuftig samenspel vereist van losse verhalen en een overkoepelend raamwerk. The Mortuary Collection doet alles goed op dat vlak en weet met zijn letterlijk tijdloze setting (ergens tussen de jaren 50 en 80) gothic horror te verbinden met de clichés van de slasher. De film is, zonder enige geforceerdheid, tegelijk een ode aan de klassieke morality tale én een ironisch commentaar daarop. Een knappe mix van Hammer, EC horror comics, Stephen King, Guillermo del Toro, en vooruit, een snufje Eli Roth. Oftewel: een debuut dat regisseur Ryan Spindell in één klap in de eredivisie plaatst.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Ryan Spindell
Land VS | USA
Jaar 2019
Duur 108 min
Cast Clancey Brown, Caitlin Custer, Christine Kilmer