fbpx

The Returned

Een kind wordt weer tot leven gebracht, maar tegen een prijs, in deze prachtige confrontatie tussen de moderne en de spirituele wereld.

Julia en Mariano runnen een posada en verbouwen maté in de noordelijke bossen van Argentinië. Als hun derde kind doodgeboren wordt, smeekt Julia haar Indiaanse dienstmeisje Kerana hem weer tot leven te brengen met de hulp van een bosgeest. Het kind keert terug, maar is niet alleen. Nature strikes back in deze prachtige confrontatie tussen de moderne en de spirituele wereld.

Er zijn maar weinig films die zo perfect in het Nature Strikes Back-thema van dit jaar passen als Laura Casabe’s eerste speelfilm The Returned. De confrontatie is spiritueel: de film stelt vraagtekens bij een beschaving die de kracht van spiritualiteit negeert en rationaliteit hoger inschat. Naast deze confrontatie tussen de moderne en de spirituele wereld, toont de film (die zich afspeelt in 1919) ook de koloniale kloof tussen blank en rijk versus inheems en arm. Het verhaal wordt verteld in drie hoofdstukken, die ieder zowel details als extra lagen aan het verhaal toevoegen. Een zelfverzekerd, prachtig debuut en een van de opvallendste films in het programma dit jaar.

Info

Soort Feature Film Online
Regisseur Laura Casabe
Land Argentinië | Argentina
Jaar 2019
Duur 92 min
Cast Lali Gonzalez, Alberto Ajaka, Maria Soldi, Edgardo Castro

Tickets

7 Sep 17:00 - 9 Sep 23:59
Imagine Rewind Online