fbpx

The Rusalka + Conductor

Mysterieuze gebeurtenissen bij een meer ontketenen een Lovecraftiaanse versie van een Slavische mythe met in de kern een teder en fragiel liefdesverhaal.

Tom trekt zich terug in een afgelegen huis bij een meer om aan zijn geloofscrisis te werken. Hij ontmoet Al, wiens man in het meer verdronk, en Nina, die er zwemt. Tom en Nina worden verliefd, maar er is iets vreemds aan haar. Was ze betrokken bij de dood van Als man?

Al in de openingsscène toont regisseur Perry Blackshear (They Look Like People, Imagine 2016) Nina’s ware aard: ze is een Rusalka, een waternimf uit de Slavische mythologie. In plaats van dat het de film bederft, werpt deze informatie een ander licht op Nina en voegt een vleugje gevaar toe aan het liefdesverhaal. Met de stomme Tom als hoofdpersoon is de dialoog schaars en is het aan de prachtige beelden en een complexe, gelaagde soundscape om het verhaal te vertellen. Daaraan is ook nog koormuziek toegevoegd, met een grote emotionele impact. De regisseur geeft de Slavische mythe een vleugje Lovecraft mee en het resultaat is een verademing.

*Heb je een Cinevillepas? Dan mag je gratis iemand meenemen! Stuur een mailtje naar EYE met je Cinevillepasnummer en de gewenste datum om voor twee personen te reserveren.

 

Met voorfilm:

Conductor

Conductor still Imagine

Alexis helpt beginnende muzikant Josh om de drummachine van zijn dromen te winnen en wordt zijn mentor om een winnende beat te vinden. Maar de drummachine blijkt onverwachte krachten te bezitten en al gauw lopen Josh’ ambities uit de hand. Sterk opgebouwde film gaat pas echt los na een flinke ommezwaai in het coming-of-age-verhaal. Niet voor zwakke magen. 

Verenigde Staten | 2018 | 7m
Regie | Alex Noyer

Info

Soort Feature Film
Regisseur Perry Blackshear
Land USA
Jaar 2018
Duur 80 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Evan Dumouchel, MacLeod Andrews, Margaret Ying Drake

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar