fbpx

The Standoff at Sparrow Creek + Should You Meet a Lady in a Darkened Wood

Strakke thriller die doet denken aan Reservoir Dogs en Free Fire laat je voortdurend op het puntje van je stoel zitten.

Ex-politieagent Gannon is lid geworden van een plaatselijke militie die hoofdverdachte wordt van de poging tot moord op een andere politieagent. Alle leden worden bijeen geroepen en het is aan Gannon om ze te ondervragen. Al snel wordt geheim na geheim onthuld, inclusief dat van Gannon zelf.

Met een pakhuis als locatie, vlijmscherpe dialogen en doorgewinterde moordenaars is de vergelijking met Reservoir Dogs en Free Fire snel gemaakt. Alle personages zijn zwaar paranoïde en elke scène staat bol van onderhuidse spanning die elk moment in geweld kan uitbarsten. Dit zijn personages uit het Trumptijdperk, die geen enkel geloof in democratie en de overheid meer hebben. Dit standpunt wordt niet gepropageerd door de film – maar het verhoogt de spanning wel, omdat deze mannen elk beetje hoop of overtuiging verloren zijn. De voortdurende verschuivingen van perspectief maken het nog lastiger om de waarheid te achterhalen of voor wie partij te kiezen.

Met voorfilm:

Should You Meet a Lady in a Darkened Wood

Should You Meet a Lady in a Darkened Wood still Imagine

Een man is op zoek naar een toevoeging aan zijn collectie: een vrouw die in het bos woont. Maar deze heeft andere plannen. Grafisch originele film blinkt uit door uitbundig kleurgebruik en een goed uitgekiend geluidsontwerp.  

Groot-Brittannië | 2018 |4m
Regie | Daniel Stankler

Info

Soort Feature Film
Regisseur Henry Dunham
Land USA
Jaar 2018
Duur 88 min
Gesproken talen English
Ondertitels None
Cast Brian Geraghty, James Badge Dale, Patrick Fischler

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar