fbpx

The Texas Chainsaw Massacre 2

De opvolger van de meest beruchte horrorfilm uit de jaren zeventig ontpopt zich als een uitzinnige zwarte komedie voor de jaren tachtig.

De kettingzagen ronken weer in dit vervolg op The Texas Chain Saw Massacre uit 1974. Waarin Leatherface zijn ding doet en de scream queen van dienst ditmaal een radio dj is. Wanneer er opnieuw doden vallen, laat sheriff Dennis Hopper het er niet bij zitten. De opvolger van de meest beruchte horrorfilm uit de jaren zeventig ontpopt zich als een uitzinnige zwarte komedie voor de jaren tachtig.

The Texas Chain Saw Massacre, in 1974 Tobe Hoopers sensationele entree in het horrorgenre, had een documentaire-achtige stijl die de activiteiten van de kannibalistische Texaanse familie een akelig realistisch randje gaf. Voor de opvolger koos Hooper een radicaal andere richting. Hooper, in een interview: ‘Ik dacht, we leven in andere tijden: Reaganomics, overvloed, Ferris Bueller…  Een satirische komedie moest het worden, ook omdat eigenlijk niemand de ironie van de eerste film had doorzien.’ De film flopte, maar bezit inmiddels een solide cultstatus. Terecht, want om maar een voorbeeld te noemen: in welke andere film zie je Dennis Hopper met twee ronkende kettingzagen een tegenstander te lijf gaan?

Info

Soort Feature Film
Regisseur Tobe Hooper
Land VS
Jaar 1986
Duur 101 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast Dennis Hopper, Caroline Williams, Bill Johnson

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar