fbpx

Waterworld

Wat Mad Max in de woestijn deed, doet Kevin Costner in deze kwart eeuw oude, post-apocalyptische cultklassieker op zee: overleven en knokken.

Nadat smeltende poolkappen de wereld onder water hebben gezet, stroopt een naamloze zeeschuimer in z’n eentje de oceanen af. Zijn bestaan wordt op z’n kop gezet wanneer hij met een vrouw en haar dochtertje aan een bende piraten moet zien te ontsnappen. Wat Mad Max in de woestijn deed, doet Kevin Costner in deze post-apocalyptische cultklassieker op zee: overleven en knokken.

Met een budget van 175 miljoen dollar was Waterworld in 1995 de duurste film aller tijden. Costners ecologische rampenfilm dreigde een ramp op zichzelf te worden toen locaties door de golven werden verzwolgen en de ster annex producent het in de montagekamer aan de stok kreeg met regisseur Kevin Reynolds, die vervolgens werd ontslagen. Waterloo was maar een van de gekscherende bijnamen die de film destijds meekreeg. Anno nu kijkt het waterspektakel, van de actiescènes tot de old school special effects tot het uitbundige production design, onverminderd heerlijk weg. En Dennis Hopper als eenogige piratenhoofdman zagen we zelden smakelijker schmieren dan hier.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Kevin Reynolds
Land VS
Jaar 1995
Duur 135 min
Gesproken talen English
Ondertitels Dutch
Cast Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Dennis Hopper