fbpx

Wendy

Magische origin story van Peter Pan schuwt het duistere niet, in lyrische bewerking van de regisseur van Beasts of the Southern Wild.

Wendy woont met haar tweelingbroers James en Douglas boven een restaurant. Als baby ziet zij hoe de jonge Thomas op een goederentrein springt om voor altijd te verdwijnen. Jaren later waagt zij met haar broers dezelfde sprong en ontmoet ze Peter. Per schip belanden ze op een eiland waar kinderen nooit oud worden. Magische origin story van Peter Pan, van de regisseur van Beasts of the Southern Wild.

Na het wereldwijde succes van Beasts of the Southern Wild wijdde regisseur Benh Zeitlin zich aan een project dat hij al lang wilde maken: een origin story van Peter Pan. Net als in zijn debuut weet hij een enorme rauwe energie en dynamiek te halen uit een jonge cast van niet-professionele acteurs. Waar de avonturen op het eiland in eerste instantie vrolijk en uitbundig zijn, betreedt de regisseur in de tweede helft van de film duisterder en angstaanjagender terrein. In een schitterende, ontroerende coda brengt hij alle elementen van de Peter Pan-mythe naar een lyrisch hoogtepunt.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Benh Zeitlin
Land VS | USA
Jaar 2020
Duur 112 min
Cast Devin France, Yashua Mack, Gage Naquin, Gavin Naquin