fbpx

Wilkolak

Jonge overlevenden van een concentratiekamp krijgen te maken met nieuwe gruwelen in een allegorische oorlogsthriller die zowel een coming-of-age-verhaal als een verhaal over overleven is.

Nadat een kamp in het oosten van Polen bevrijd is door het Rode Leger, vinden acht vrijgelaten kinderen onderdak in een vervallen landhuis. Maar ook hier dreigt gevaar, want de kamphonden zijn eveneens vrijgelaten. Agressief en op zoek naar voedsel dwalen ze door het huis. 

Wilkolakgecoproduceerd door Imagine’s oprichter Jan Doense, is een fraaie mix van genrefilm, oorlogsfilm en coming-of-age-drama. Voor een deel lijken de kinderen op de honden, want ook zij zijn bereid te vechten voor eten en hun plek in de roedel. Maar de film gaat ook over de strijd tussen mens en hond, waarbij de kinderen de onderdanige aard af moeten schudden die er in het kamp ingehamerd is. Regisseur Adrian Panek voegt genre-aspecten aan de film toe om een gevoel van gevaar te creëren bij wat in wezen een strijd is om de menselijkheid terug te winnen.  

 

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Adrian Panek
Land Poland, the Netherlands, Germany
Jaar 2018
Duur 88 min
Gesproken talen Polish
Ondertitels English
Cast Danuta Stenka, Kamil Polnisiak, Nicolas Przygoda, Sonia Mietielica

Deze film doet mee aan de competitie voor Méliès d'argent

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar