fbpx

Yummy

In deze verrukkelijk vette Vlaamse splatterkomedie moeten drie Belgen zich een vliegensvlug om zich heen grijpend zombievirus van het lijf zien te houden.

Waar kun je je het best onder behandeling van een plastisch chirurg stellen? In een morsige, afgelegen Oost-Europese kliniek natuurlijk! Dus reizen Alison, die er een borstverkleining wil laten uitvoeren, vriend Michael en moeder Sylvia oostwaarts. Ongelukkigerwijs is er net iets misgegaan met een experimentele verjongingskuur. Gevolg: een zombievirus verspreidt zich vliegensvlug door de kliniek. Deze verrukkelijk vette Vlaamse splatterkomedie doet zijn titel alle eer aan.

Regisseur Lars Damoiseaux liep zich warm voor zijn speelfilmdebuut met de korte film Patient Zero (2016), gemaakt in samenwerking met scenariste Eveline Hagenbeek (Rokjesdag). Voor Yummy sloeg het tweetal de handen opnieuw ineen, met als resultaat een splatterfestijn dat de legendarisch ranzige output van productiehuis Troma overtuigend naar de kroon steekt. Alleen al de premisse maakt duidelijk dat de makers elke pretentie van goede smaak ver achter zich laten. Dit is geen ‘elevated’ horror met een maatschappelijke boodschap; dit is splatter zoals splatter bedoeld is. In grote hoeveelheden en zo goor mogelijk.

Info

Soort Feature Film
Regisseur Lars Damoiseaux
Land België | Belgium
Jaar 2019
Duur 96 min
Cast Maaike Neuville, Bart Hollanders, Clara Cleymans, Tom Audenaert